Výběr správné postele

Rám

Hned první velice důležitou věcí je věk člověka, jenž na ní bude spát. Každá generace má jiné nároky, ale ty se postupem věku postupně zvětšují, a proto je důležité rozlišovat předškoláka a seniora. Ti nejstarší totiž potřebují vysokou postel po pohodlné vstávání, aby pro ně nebyli každá rána až tak těžká. Je také velký rozdíl, jestli na ní budete každý den spát, protože taková postel musí splňovat mnohem vyšší nároky. A nyní se přesuneme k výběru materiálu rámu, což je základem celého prvku a celé toto zařízení se bez něj neobejde.
postel s polštářky
Pokud na ní budete chtít přespávat jen občas, tak Vám jistě postačí i laminátová či podobná konstrukce, protože je dost levná. Ovšem neočekávejte od ní nějaké velké zázraky a hlavně životnost. Pro dennodenní používání musíme volit robustní materiál, což je masivní dřevo. Pro jednotlivce je naprosto ideální postel masivní 90×200. Tento materiál odolá i větším výkyvům teplot či vlhkosti. Zároveň má ideální rozměry pro to, aby se na něm jednotlivec pohodlně a bez mačkání vyspal.
bílá postel

Matrace

Po vybrání kvalitního rámu se neobejdeme ani bez pořádné matračky. Jak už bylo zmíněno, tak pro starší soby dbejte na minimální výšku 15 cm, protože dobrá a vysoká matrace pomůže při problémech se zády a Vy budete znovu jako vyměnění. Dalším takovým velice důležitým parametrem, bez kterého se nikam dále nepohneme je tvrdost matrace. Standartně ji můžeme rozdělit na čtyři kategorie. Začíná se od měkké a pokrčuje až k poslední, jenž je extrémně tvrdá. Dále velice výběr ovlivňuje váha uživatele, protože čím jste těžší, tak tím volte i vyšší tvrdost. To výrazně pomůže s životností matrace, protože ta je ovlivňována i využitím maximální hmotnosti. Takže každá matrace má něco do sebe, a proto si každý musí sám zvolit tu svou tvrdost. Ovšem nejčastěji se prodává střední tvrdost.