Říká se, že kuchyně je srdcem domova. Právě zde se totiž vaří jídlo, tedy něco, co k životu nezbytně potřebujeme. Ovšem samotné vaření nepatří pro mnoho z nás mezi oblíbené činnosti. Co nám je však může usnadnit, je vhodné kuchyňské vybavení a design. A k tomu patří i kuchyňské pracovní desky By Design. Právě na nich totiž vaříme nejčastěji. Samozřejmě mohou mít nejrůznější tvar a velikost, ačkoliv nejčastěji se jedná o užší obdélník. Avšak pokud chceme, aby nám sloužila skutečně dobře a dlouho, je potřeba, aby měla určité vlastnosti, které její životnost značně prodlouží.

Tou hlavní je kvalita povrchu. Ten by měl být dostatečně pevný, neboť se na něm bude například krájet. A asi by nebylo dobré, kdybychom na něm měli po každém použití zářezy od nože. Jistě, většinou k tomuto účelu používáme prkýnko, avšak v některých případech se krájení na pracovní desce zkrátka nevyhneme. A je nutné, aby s tím výrobce počítal. Dále je to materiál, ze kterého je vyrobena. Ten by měl být dostatečně pevný a silný. Zde se nejčastěji používá mramor, avšak najdeme i jiné, jako třeba dřevo. Vždy však musí vydržet zátěž, které bude vystaven.

K té patří například bouchání při naklepávání masa, otřesy při mixování, tlak při válení těsta, a mnohé další. To vše musí ustát po mnoho let bez sebemenšího poškození. Je tedy pochopitelné, proč je tak důležité zvolit ten správný. Samotný povrch však také zasluhuje pozornost. Měl by totiž zvládnout a nepoškodit se, pokud nám na něj dopadne cokoliv. Vylitý ocet či citronová šťáva by na něm neměly zanechat sebemenší stopy. S tím souvisí i úklid, který musí být jednoduchý. Navíc by měl zvládnout i použití silnější desinfekce, která je čas od času nutná, vzhledem k tomu, že se na desce pracuje se syrovými potravinami. Než tedy kuchyňskou desku vyberete, ověřte si, zda toto vše splňuje.